Cumartesi, Şubat 16, 2008

festival..program...

Nihayet taslak da olsa festival programımız çıktı. Program varsa festival de vardır derler. Programı hazırlarken bizi en çok zorlayan programın ve festivalin onlarca kişi ve kuruluş tarafından hazırlanıyor olması. Malum herkesin hassasiyetleri, değerleri-çıkarları farklı. Bir yandan da gepgenci değerli yapan tam da bu değil mi...

Onlarca değişkeni olan bir problem gibiydi. Problemi çözmek -yani programı hazırlamak- için üç yol var.

Birincisi; kitabına göre ilerleyip değişkenleri ayrı ayrı bulmak. Bu zor; hem problemi bir fonksiyona dönüştürmek hem de fonksiyonun köklerini bulmak gerekiyor. Bunun için hangi başvurunun gençlik alanına ne kadar katkı yaptığını varsayımsal olarak sayıya dönüştümek gerekiyor. Aynı anda başvuran kuruluşun kendisine yapacağı katkıyı da dikkate almak gerekiyor. Bir de tabii mekan ve bütçe şartlarının uygun olması gerekiyor. Bölgesel dağılım, tematik uygunluk, vb. değişkenleri de düşününce; bu işi kıvırmak bir doktora tezi gerektiriyor.
İkincisi; şıklardan gidip değer vermek. Bu da hiç bilimsel değil, olmaz.
Üçüncü seçenek ise; bir süreliğine aklı hem beyine hem de mideye bağlı çalıştırmak. Bizim program diye söylemiyorum, güzel oldu. Umarız gepgenci ziyaret edenler de aynı fikirde olur.

Hiç yorum yok: